zWEEF

omschrijving:
verbinding tussen twee kantoorpanden
lokatie:
Lelystad, NL
oppervlak:
160m2 BVO
bouwkosten:
€ 0.28 milj
status:
schetsontwerp
commissioner:
Stichting Laureatus, Laren

A connection overhanging public space is an in-between-element. Not only does the relationship between two buildings have to be established, but also the relationships between sky and ground, and private and public.
To succeed in this the bridge is divided in two parts. One part addresses the sky; the other the ground. They are separated by a diagonally positioned bearing-structure inside the bridge. In order to walk from one building to the other one has to pass the barrier created by the bearing-structure. At the moment one makes the decision to pass the structure, one not only steps into the other building but also from private into public space and from ground- into sky-orientated space.