loop!

omschrijving:
Herenhuis
lokatie:
Roosendaal, NL
oppervlak:
605m3
bouwkosten:
€ 0.14 milj.
opdrachtgever:
DEVCO projectontwikkeling Nederland
samenwerking:
design in corporation with MUST

Life is turning around the core. A multiple stair-system interconnects all spaces. Every space is accessible in at least two ways. Every space can be merged with at least one other space. Besides the flexibility of movement inside the house, nuances are also provided by the façade. At places which require a sense of security the façade remains closed: perforations are reduced to the absolute minimum at the sleeping and study rooms and the storage spaces. At places which require openness, the façade disappears: a glazed surface secures a maximum view from the kitchen and the living room. The inhabitants are challenged to find their own equilibrium between flexibility of movement and a defined relationship with the surrounding urban space.